Loc despre cultură altfel

evenimente recomandate
Arhiva Evenimente
Categorie: Muzică și Muzichie

Music Travel Festival – A doua ediție

Anul trecut mii de oameni s-au înghesuit pe malul Begăi, la terasa Căpițe, pentru a se delecta timp de trei zile cu folk și rock autohton, în cadrul primei ediții a Music Travel Festival. Anul acesta, organizatorii au hotărât să mute festivalul din miezul prăfuit și poluat al orașului în sânul naturii, pe pășunile agreste de...  Citeste mai mult »

Folk Festival
Categorie: Muzică și Muzichie

Music Travel Folk Festival – Prima ediție

Pe perioada 4 - 6 iunie, timișorenii vor avea parte de un festival de folk (sau de primul festival adevărat de folk organizat la Timișoara), intitulat Music Travel Folk Festival. Pe scena de La Căpițe vor interpreta Ilie Stepan și Horea Crișovan, Mircea Baniciu, Resident Ex, Robin and the Backstabbers, Emeric Imre, Magda Puskas, Ducu...  Citeste mai mult »

efigii
Categorie: Uncategorized

Lansare de carte – Vladimir Tismăneanu

Astăzi, 2 iunie, la ora 18, timișorenii sunt invitați în cafeneaua librăriei Cartea de Nisip, la întâlnirea cu scriitorul și politologul Vladimir Tismăneanu. Volumul în cauză se numește „Efigii ale unui coșmar istoric” și a apărut recent la Editura Humanitas. Vorbim de încă o piatră de marcaj în lunga și anevoiasa...  Citeste mai mult »

afish
Categorie: Muzică și Muzichie

Concert de muzică veche de Noaptea Muzeelor, 16 mai

Sâmbătă, 16 mai, de Noaptea Muzeelor, puteți participa la un concert de muzică veche cu Incanto Quartetto și Peregrinii, în mansarda Bastionului Theresia, de la ora 20:00 în cadrul evenimentului „Oaspeți din trecut”. În incinta Bastionului vor răsuna note duioase ale unei lumi demult apuse. Organizatorii evenimentului vă...  Citeste mai mult »

sursă tion.ro
Categorie: Uncategorized

Muzeul Consumatorului Comunist la Timișoara

Primul muzeu de acest gen din Europa de Est se deschide la Timișoara, și este o inițiativă culturală fără caracter politic sau ideologic. Fondatorul muzeului, Ovidiu Mihăiță, spune că muzeul "Este destinat străinilor, turiștilor, copiilor, bunicilor. Înainte de '89 ne-am mirat noi de ce aveau ei, acum să se mire ei de ce aveam...  Citeste mai mult »

sursa: http://studentfest.ro/2015/
Categorie: Teatru

StudentFest 2015 – 9 și 10 mai

Programul de weekend StudentFest vă aduce o lansare de carte, workshop-uri de grafică, sculptură și pictură, un concert metal sâmbătă seara și unul reggae, duminică seara. Eu m-am trezit târziu, ca de weekend, și am ratat cateva evenimente StudentFest, dar sper că voi ați fost mai harnici ca mine și v-ați „sculptat” timpul...  Citeste mai mult »

sursa: http://studentfest.ro/2015/
Categorie: Teatru

StudentFest 2015 – 7 și 8 mai – program

sursa: http://studentfest.ro/2015/ Așa cum v-au obișnuit, cei de la StudentFest revin și anul acesta cu un festival, de data aceasta cu tema Conflict, care se va desfășura în perioada 7 mai -16 mai. Tema pentru 2015, Conflict, se concentrează pe neînțelegerile, luptele, diferențele și contradicțiile, prezente în orice domeniu...  Citeste mai mult »

pro musica live
Categorie: Muzică și Muzichie

Pro Musica lansează DVD-ul „41”

Momentul așteptat cu nerăbdare de fanii timișoreni ai Pro Musicii se apropie cu pași repezi. Vineri, 8 mai, de la ora 19, în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, formația timișoreană va susține un concert pentru promovarea și lansarea DVD-ului „41 Pro Musica Live în Timișoara”. La fel ca și în cazul...  Citeste mai mult »

sursa: Facebook
Categorie: Teatru

Ventrilocul Eduard Sandu revine în Timișoara

Pentru cei care nu-l cunosc încă, Eduard Sandu este actorul-ventriloc, unic în România, care a participat în 2013 la emisiunea „Românii au talent” și care i-a făcut celebri pe Nea Alecu, Romeo și Lolita  - păpușile simpatice și deloc ascultătoare. Ei revin în Timișoara, în formulă completă, pe 7 mai 2015, în Paradisul...  Citeste mai mult »

aualeu
Categorie: Teatru

Un deceniu de Auăleu

Pe 6 mai Auăleu Teatru împlinește 10 ani. 10 ani de spectacole adevărate, de artiști liberi, de spații neconvenționale, de replici scrise și nescrise, de public receptiv, de idei creative, sau mai pe scurt zece ani de existență. Și cum altfel să sărbătorești aniversarea unui teatru decăt prin teatru?! Programul aniversar...  Citeste mai mult »

1 2 3 7