Loc despre cultură altfel

Adriana Babeți în dialog cu Mircea Mihăieș

Cu ocazia lansării a doua volume: Prozac 2: 90 de pastile împotriva tristeții și Istoria lui Corto Maltese: pirat, anarhist și visător, autorii Adriana Babeți și Mircea Mihăieș, doi dintre cei mai apreciați scriitori români ai momentului, vor fi prezenți la Librăria Cartea de Nisip în data de 12 martie, de la ora 18.00.

Invitați alături de autori vor fi scriitorii Cornel Ungureanu și Robert Șerban.

Prozac 2. 90 de pastile împotriva tristeții

„Convinsă că micile bucurii zilnice ne fac viața mai frumoasă, Adriana Babeți ne oferă o doză suplimentară de Prozac. Asemenea celor publicate în urmă cu cinci ani, noile pastile împotriva tristeții sunt povești despre oameni minunați și întâmplări cu haz, gânduri pline de speranță și amintiri tandre. Citindu-le, te poți molipsi de bucurie și de încrederea că binele triumfă totuși într-un târziu. Sărbători, dar și zile obișnuite, prietenii trainice, ore de neuitat la facultate, cărți grozave, spectacole ieșite din comun, gesturi sau vorbe surprinzătoare, întâmplări aparent simple, dar dincolo de care se pot citi multe, călătorii prin lumea largă, dar și printr-o Românie mai puțin cunoscută, ba chiar și gustul mirific al unui cremeș. Și câte încă! Iar pentru ca tabloul bucuriei să fie complet, Adriana Babeți își ilustrează poveștirile cu fotografii și chiar se încumetă să facă programul detaliat al unei zile perfecte. Toate împreună, cuvinte și imagini, intră în compoziția celor 90 de mici bombe cu serotonină. O carte antidepresiva și întremătoare cât o tonă de Prozac.”

Istoria lui Corto Maltese: pirat, anarhist si visator

„O reconstituire a „vieții” unui personaj creat de un mare exponent al genului, Hugo Pratt, și devenit figură-cult a lumii comics-urilor europene, eseul lui Mircea Mihăieș e și o incursiune în lumea benzii desenate europene de la începutul anilor 1970, când Corto Maltese și-a făcut o intrare triumfală prin revistă Pif. Pornind de la convenția că personajul lui Hugo Pratt a existat cu adevărat și că, prin urmare, poate fi tratat asemenea unui individ cu stătut social și identitate cât se poate de reale, această biografie ficțională explorează nu doar universul interior al personajului, ci și nenumăratele sale legături, prin implicare directă, cu mari evenimente istorice din preajma și de după Primul Război Mondial, într-o fermecătoare combinație de realitate și ficțiune”

 

Intrarea este gratuită

Adriana Babeți în dialog cu Mircea Mihăieș

Comentarii

Lasati un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.

Puteti folosi aceste HTML tag-uri si attribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>