Loc despre cultură altfel

Aniversare Helion SF Club

Miercuri, 18 martie, ora 18:00, la sala Orizont a Uniunii Scriitorilor din Piața Sf. Gheorghe, clubul de literatură science-fiction Helion aniversează 35 de ani de existență. La această serbare sunt așteptați cei care au însoțit pașii clubului în ultimele trei decenii, precum și curioși ce doresc să afle mai multe despre sf-ul timișorean. Totodată, cu această ocazie va fi lansat și un număr special al revistei Helion, care va conține o amplă selecție din numerele publicate până acum.

helion-noul-numar

Clubul Helion a prins viață în 1980, la inițiativa lui Cornel Secu și a unui grup restrâns de amatori ai literaturii de anticipație. Încă de la bun început, s-a impus ca un club independent de sfera politicului și axat pe „recrutarea” de tinere talente, atât literare cât și artistice, deschizând o nișă până atunci inexistentă în Timișoara. Istoria clubului este sinuoasă, alternând între perioade de mare succes (organizarea Euroconului din 1994, considerat drept una dintre cele mai reușite reuniuni de acest tip din istoria sf-ului european) și perioade mai nefaste, în care și-a suspendat activitatea. A revenit în forță în 2006, iar de-atunci își desfășoară neîntrerupt atât activitatea de cenaclu, găzduită de sala Orizont a Uniunii Scriitorilor, cât și activitatea publicistică, unde, pe lângă revista „de bază” Helion și, de câțiva ani încoace, Helion Online, a publicat mai multe numere ale jurnalului de critică literară Biblioteca Nova precum și câteva numere ale Almanahului SF.

În cadrul serbării de miercuri, se vor depăna amintiri din epoca începuturilor până în zilele noastre, se va citi o selecție de scurte texte sau fragmente de proză s.f. și se va ciocni un pahar (sau mai multe) în memoria celor ce au fost și în sănătatea celor ce alcătuiesc astăzi fandomul timișorean.

Publicul este așteptat începând cu orele 18:00, la adresa Piața Sf. Gheorghe, nr. 3, etaj I.

Comentarii

Lasati un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.

Puteti folosi aceste HTML tag-uri si attribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>