Loc despre cultură altfel

„Grand Central”, peliculă câștigătoare la Cannes în 2013, în proiecție la Timișoara

Marți, 24 martie, la Ambasada, puteți viziona filmul „Grand Central”, care a câștigat în 2013 la Cannes premiul „Francois Chalais”.

Grand Central e povestea unui tânăr (Gary) care se angajează la o centrală nucleară. Aici o întâlnește pe Karole (Lea Seydoux), care e se află deja într-o relație cu un alt coleg, Toni. Munca în centrală devine periculoasă pe măsură e tensiunile cresc, atât în echipă, cât și în viața particulară, Gary îndrăgostindu-se de Karole, care oscilează între iubit și amant. Munca în centrală e periculoasă și poate afecta sănătatea personajului, dar iubirea pentru fascinanta și voluptoasa Karole e și mai distrugătoare decât radiațiile. Un film despre iubire interzisă care înflorește în cele mai neobișnuite și septice dintre locuri.

Grand Central e regizat de Rebecca Zlotowski, care a mai regizat și Belle Epine (tot cu Lea Seydoux) în 2010, de asemenea nominalizat la Cannes.

Puteți urmări filmul într-o proiecție specială, organizată în 24 martie la ora 19:00, la Ambasada. Biletele costă 10 lei și se pot găsi în cadrul librăriilor Cărturești sau pot fi cumpărate direct de la locație, în limita locurilor disponibile. Filmul este subtitrat în limba română.

Comentarii

Lasati un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.

Puteti folosi aceste HTML tag-uri si attribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>