Loc despre cultură altfel

Music Travel Festival – A doua ediție

Anul trecut mii de oameni s-au înghesuit pe malul Begăi, la terasa Căpițe, pentru a se delecta timp de trei zile cu folk și rock autohton, în cadrul primei ediții a Music Travel Festival. Anul acesta, organizatorii au hotărât să mute festivalul din miezul prăfuit și poluat al orașului în sânul naturii, pe pășunile agreste de la Herneacova (17-19 iunie).

O mutare mai în ton cu numele festivalului, care pare să ne spună: „Nu locul contează. Muzica te însoțește oriunde călătorești”. Și într-adevăr, la doar 32 de km de urbea noastră, la răspântia dintre dealurile Lipovei și Câmpia de Vest (puțin mai la nord de Recaș), peisajul bucolic așteaptă probabil nerăbdător invazia melomanilor timișoreni, care au parte de tot mai puțină verdeață în orașul lor și probabil nu de atâta muzică bună pe cât și-ar dori.

Herneacova-2014

În curând, organizatorii vor anunța și numele formațiilor și interpreților ce vor vizita (bănuim), în pur spirit dionisiac, renumitele crame bănățene, înainte să urce pe scena împrejmuită de verdeață. Pentru că, trebuie spus, totul – de la locul ales la îmbierile bahice sau durata festivalului – amintește de sărbătorile grecilor antici, și niciunde întrepătrunderea dintre natură și spiritul uman eliberat de inhibiții și de griji lumești nu se regăsește mai pregnant decât în Dionisiile din secolul lui Pericle. Ne despart aproape două milenii și jumătate de acele timpuri și, totuși, dragostea omului pentru muzică și pentru natură au rămas neschimbate. Cererea există: așteptăm cu nerăbdare oferta organizatorilor, care se anunță mai bogată și mai diversificată decât la ediția precedentă. Le urăm mult succes!

12834909_10153418885053715_2023082215_n

Comentarii

Lasati un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.

Puteti folosi aceste HTML tag-uri si attribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>