Loc despre cultură altfel

Pro Musica lansează DVD-ul „41”

Momentul așteptat cu nerăbdare de fanii timișoreni ai Pro Musicii se apropie cu pași repezi.

Vineri, 8 mai, de la ora 19, în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, formația timișoreană va susține un concert pentru promovarea și lansarea DVD-ului „41 Pro Musica Live în Timișoara”.

La fel ca și în cazul concertului aniversar „41” de anul trecut, evenimentul va fi transmis în direct pe internet. Fanii care nu se vor putea deplasa până la Prefectură pot urmări spectacolul accesând linkul: http://www.infoo.ro/?id=SX283106ZJDVD-ul conține filmările făcute pe 5 noiembrie 2014 la Filarmonica Banatul. Concertul de-atunci a reunit două părți, ce marchează perioada folk (acustic), respectiv perioada rock a trupei. Deși pe scenă a apărut un număr impresionant de artiști, ei reprezintă doar o parte din cei peste o sută de muzicieni care au colaborat de-a lungul vremii cu Pro Musica.

ilie stepan 2

Ilie Stepan

 

Cu ocazia acestui eveniment, liderul trupei, Ilie Stepan, a adresat tuturor muzicienilor din România un apel: „Noi aparţinem generaţiei Woodstock care militează pentru non – violenţă şi pentru energia pozitivă a muzicii. De aceea, vom începe şi vom termina fiecare concert cu piesa manifest a lui John Lennon, „Give peace a chance”. Facem un apel la toţi muzicienii români să facă la fel. Trăim într-o societate în care focarele de război sunt tot mai multe şi unele dintre ele la mică distanţă de noi. Nu căutăm vinovaţi, ci vrem să atragem atenţia asupra acestui fapt. John Lennon a fost un stindard în această luptă şi îi rugăm pe toţi muzicienii din ţara noastră să îşi înceapă şi să îşi termine concertele cu celebra piesă a lui“.

10177261_10204842592042529_495389034902068964_n

Dixie Krauser, Horia Crișovan și Ilie Stepan

 

Comentarii

Lasati un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.

Puteti folosi aceste HTML tag-uri si attribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>