Loc despre cultură altfel

THE FRESH prezintă WALDECK – Rio Grande Romania Tour

THE FRESH prezintă WALDECK – Rio Grande Romania Tour

The Fresh prezintă Waldeck în formulă completă la Timișoara, la data de 9 mai, în cadrul turneului de promovare ”Rio Grande”. Evenimentul va începe de la ora 22.00 și va fi susținut la Pasmatex (Strada Jiul, nr 2)

Organizatorii anunță că:„producătorul vienez urcă alături de formația sa pe scena Pasmatex cu un spectacol în care pasiunea muzicii latine întâlnește energia sunetelor electronice, plutind pe cursul lin al fluviului Rio Grande. Pe lângă ritmurile electro-swing de care ne-am îndrăgostit dansând pe ”Memories” sau ”Get up, Carmen”, Waldeck pregătește o selecție blues cu trompete de Mariachi, asezonată cu dub, electro și trip-hop, ce ilustrează personalitatea noului album ”Rio Grande”, lansat în ianuarie 2015.”

Seara va debuta cu o reprezentație jazz, latin, funk și blues oferită de trio-ul timișorean JazzyBIT și se va încheia alături de Cristian Gherghely din partea scenei locale.

Pentru cei curioși, Klaus Waldeck începe să se exprime prin muzică la vârsta de 6 ani la Viena, orașul său natal, în cadrul primelor lecții de pian. Este însă nevoit să ia o pauză la cincisprezece ani când distruge un pian Bechstein în timpul acordajului. Chiar dacă prima lui dragoste rămâne muzica, Waldeck urmează facultatea de Drept, devenind avocat în drepturi de autor. Un caz important în care un artist este acuzat de plagiat îi atrage atenția lui Waldeck, amintindu-i de pasiunea sa pentru muzică, moment în care realizează că își dorește să creeze o melodie unică.

La scurt timp după decizia de a renunța la avocatură, Klaus Waldeck se mută cu toate echipamentele sale de muzică electronică la Londra, unde se întâlnește cu viitorii săi colegi de formație, Joy Malcolm, ex- Incognito, și Brian Amos, cu diverse proiecte la activ, cum ar fi Pressure Drop. În 1996, Waldeck revine la Viena pentru a produce ”Northern Lights”, câștigând rapid atenția publicului internațional cu cel mai mare hit al său, ”Aquarius”. Urmează în 1998 lansarea albumului complet ”Ballance of the Force” și, după un an, versiunea sa remixată. Waldeck continuă să producă materiale discografice ca ”The Night Garden Reflowered”, ”Northern lights” și ”This Isn’t Maybe” la Viena, alegând să se poziționeze ca un artist de electro swing, dub și western. În 2007, el lansează albumul „Ballroom Stories”, vândut în peste 100.000 de copii și dezvoltat alături de interpreta austriacă Zeebee. Un alt proiect reușit al lui Waldeck este grupul Saint Privat, creat împreună cu Valérie Sajdik în 2002, cu care a lansat primul album, intitulat ”Riviera” în 2004. După o pauză prelungită, Waldeck revine în acest an cu al patrulea album, „Rio Grande”. Stilul său occidental cu ritmuri blues, dub și influențe din Caraibe se întâlnește cu trompete pasionale specifice cântăreților Mariachi, acompaniate de un suport vocal inconfundabil, format din Zeebee și protejata lui Moby, Joy Malcolm.

Biletele au fost puse în vânzare la prețul de 30 de lei și vor fi disponibile în rețele Myticket.ro, Eventim.ro, Iabilet.ro și Tomtix.ro. La intrare prețul acestora va fi de 40 de lei.

 

Organizatorii specifică faptul că accesul este strict interzis persoanelor sub 18 ani!

Comentarii

Lasati un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.

Puteti folosi aceste HTML tag-uri si attribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>