Loc despre cultură altfel

Ziua Mondială a Poeziei la Timișoara – A zecea ediție

Sâmbătă, 21 martie 2015, sala „Orpheum” a Facultății de Muzică Timișoara găzduiește Ziua Mondială a Poeziei, eveniment organizat de Fundația Culturală „Orient latin” împreună cu Uniunea Scriitorilor din Timișoara, și ajuns în acest an la a zecea ediție.

În deschidere va vorbi președintele Filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor, Cornel Ungureanu, după care va avea loc decernarea distincțiilor anuale ale Fundației „Orient latin”, – premiile de excelență literară și Premiul „Horia Ionescu” (în memoria marelui actor și fost director al Teatrului Merlin). Vor urma un recital al studenților de la Facultatea de Muzică, o conferință intitulată „Grigore Vieru – 80” moderată de Adrian Dinu Rachieru, o scenetă în memoria lui Puiu Marinescu, interpretată de elevii Școlii Gimnaziale din Nițchidorf, un recital „In memoriam Gheorghe Azap” susținut de Nicolai Dimitrie Vlădescu, iar în încheiere, un recital marca Victor Georoceanu, intitulat: „Zece ediții și un cantautor”.

the poet writing

The Poet Writing, by R.B. Kitaj

Lumea secolului XXI pare să-și fi pierdut aproape cu totul aplecarea spre lirism, iar evenimentele ce sărbătoresc poezia sunt într-adevăr rare, și de regulă obscure. Din fericire pentru timișoreni, există Ilie Chelariu, a cărui contribuție extrem de pregnantă la viața culturală a cetății se împletește cu pasiunea lui pentru poezie, și dă naștere unor evenimente de largă deschidere, precum cel de sâmbăta aceasta. Îi mulțumim lui și tuturor poeților și oamenilor de cultură timișoreni care țin genul liric în viață.

Prin urmare vă invităm să treceți pragul Facultății de Muzică începând cu ora 12:00. Intrarea este liberă.

Comentarii

Lasati un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.

Puteti folosi aceste HTML tag-uri si attribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>