Loc despre cultură altfel

evenimente recomandate
Diurnal de Cinefil

În care ne închinam la idolii celei de-a șaptea arte, filmul, ne prosternăm cu ochii larg deschiși la marele (sau micul) ecran, și îi coborâm pe „zeii” celuloidului pe Pământ, mai aproape de noi. O rubrică în care analizăm și încercăm să înțelegem in amănunt nu numai ce se întâmplă pe bandă, dar să capturăm și esența „nevăzutului”, și să luăm contact cu umbrele din spatele ecranului.

zilele filmului polonez
Categorie: Diurnal de Cinefil

Zilele filmului polonez – la Biblioteca Centrală Universitară

Dacă ai de gând să-ți faci planuri pentru restul săptămânii, chit că azi e luni și șeful trage de tine și știi că va fi o săptămână grea, eu îți propun de pe acum Zilele Filmului Polonez, din 26 până în 29 martie, la Biblioteca Centrală Universitară Eugen Tudoran. Evenimentul este organizat cu sprijinul Institutului...  Citeste mai mult »

Grand Central
Categorie: Diurnal de Cinefil

„Grand Central”, peliculă câștigătoare la Cannes în 2013, în proiecție la Timișoara

Marți, 24 martie, la Ambasada, puteți viziona filmul „Grand Central”, care a câștigat în 2013 la Cannes premiul „Francois Chalais”. Grand Central e povestea unui tânăr (Gary) care se angajează la o centrală nucleară. Aici o întâlnește pe Karole (Lea Seydoux), care e se află deja într-o relație cu un alt coleg, Toni....  Citeste mai mult »

zilele filmului francofon
Categorie: Diurnal de Cinefil

Zilele filmului francofon

Pentru că luna martie „găzduiește” și Ziua Internațională a Francofoniei, Institutul Francez din Timișoara vă invită cu această ocazie la cea de-a 13-a ediție a festivalului Zilele Filmului Francofon. Festivalul se desfășoară în a doua jumătate a lunii și își propune valorificarea fondului cultural francofon prin...  Citeste mai mult »

filmparaDE
Categorie: Diurnal de Cinefil

„Scherbenpark”- la FilmparaDE – seria de filme germane

Centrul Cultural German Timișoara continuă seria de filme germane din cadrul FilmparaDe. Mâine seară, la ora 18:30, în ceainăria Cărturești de pe str. Mercy, puteți participa la proiecția filmului „Scherbenpark” - Locul Ciouburilor. Filmul prezintă povestea unei fete de 17 ani, Sascha, și este inspirat de romanul omonim al...  Citeste mai mult »

cinecultua
Categorie: Diurnal de Cinefil

Festivalul de Film Cinecultura, a șasea ediție, la Timișoara

Artiști Ana Maria În 9 martie Baba Dochia își leapădă și ultimul cojoc și se transformă într-o stâncă, conform legendei. Timișorenii pot și ei să-și „lepede cojocul” și sa se instaleze confortabil în Aula Magna „Ioan Curea” pentru a vizualiza filmele din cadrul celei de-a șasea ediții a...  Citeste mai mult »

Aferim2
Categorie: Diurnal de Cinefil

AFERIM! coșcogea avanpremieră la Timișoara (și-n toată țara)

    „AFERIM!”, lungmetraj românesc premiat la Berlinale cu Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor în 2015 - Radu Jude, va rula în avanpremieră pe 5 martie 2015 la Cinema City din Iulius Mall Timișoara. Vizionarea face parte dintr-un eveniment de promovare desfășurat la nivel național,  prefațând...  Citeste mai mult »