Loc despre cultură altfel

evenimente recomandate
Scribi și Scriituri

Peste trei milioane de cărți noi sunt publicate în fiecare an. O mică parte dintre acestea sunt scrise de autori români, printre ei și timișoreni. Noi vrem să le citim și să vorbim cu autorii despre ele, să vedem cine se ascunde în spatele mașinii de scris, să aflăm care sunt obsesiile și dorințele celor care își dedică viața, timpul liber ori zilele de concediu prozei scurte, nuvelei, romanului, literaturii în general. Nișa nu contează.

sursa: http://studentfest.ro/2015/
Categorie: Teatru

StudentFest 2015 – 9 și 10 mai

Programul de weekend StudentFest vă aduce o lansare de carte, workshop-uri de grafică, sculptură și pictură, un concert metal sâmbătă seara și unul reggae, duminică seara. Eu m-am trezit târziu, ca de weekend, și am ratat cateva evenimente StudentFest, dar sper că voi ați fost mai harnici ca mine și v-ați „sculptat” timpul...  Citeste mai mult »

Serile Imaginare
Categorie: Scribi și Scriituri

De la raționalitate la „logica exterminării”:o abordare filosofică a Holocaustului

După cum v-au obișnuit, Librăria Cartea de nisip din Timișoara organizează la sfârșitul fiecărei luni evenimentul numit Serile Imaginare. Luna aceasta, în data de 30 aprilie, Florin Lobonț (Universitatea de Vest) va vorbi de Holocaust pornind de la cartea pe care a scris-o: Mind, Philosophy, History & Psychoanalysis: Essays in...  Citeste mai mult »

calin neacsu
Categorie: Scribi și Scriituri

De azi într-o zi – Lansare de carte Călin Neacșu

Joi, 23 aprilie, ora 18.00, Spirit Cafe vă invită la lansarea volumului de poezii „De azi într-o zi” al scriitorului Călin Neacșu. Alături de autor vor lua cuvântul jurnalista Daniela Damian (Renașterea Bănățeană) și scriitorul timișorean Robert Șerban. Călin Neacșu s-a născut la 29 martie 1963 în București. A...  Citeste mai mult »

Heidi Hoka
Categorie: Scribi și Scriituri

ÎNTÂLNIRE CU HEDI HOKA LA TIMIȘOARA

Hedi Hoka este doctor în psihologie, specializată în dezvoltare personală, antreprenoare și autoarea unor cărți „inspiraționale”. Are experiență academică în Olanda, Finlanda, Austria și Germania. Este membră a Society for Coaching Psychology din Marea Britanie, a Colegiului Psihologilor din România, a International...  Citeste mai mult »

Plateste cu poezie
Categorie: Scribi și Scriituri

Ziua Internațională a Poeziei – plătește cafeaua cu o poezie

21 martie - Ziua Internațională a Poeziei – pentru că există destulă cafea în lume, dar nu destui poeți, sărbătorește plătindu-ți cafeaua cu o poezie. Fie că e un catren, că are rimă albă, că e de factură mai eminesciană sau poate chiar un pastel, de 21 martie, Ziua Internațională a Poeziei, poți să-ți plătești...  Citeste mai mult »

Ziua Mondiala a Poeziei
Categorie: Scribi și Scriituri

Ziua Mondială a Poeziei la Timișoara – A zecea ediție

Sâmbătă, 21 martie 2015, sala „Orpheum” a Facultății de Muzică Timișoara găzduiește Ziua Mondială a Poeziei, eveniment organizat de Fundația Culturală „Orient latin” împreună cu Uniunea Scriitorilor din Timișoara, și ajuns în acest an la a zecea ediție. În deschidere va vorbi președintele Filialei Timișoara a...  Citeste mai mult »

heli
Categorie: Scribi și Scriituri

Aniversare Helion SF Club

Miercuri, 18 martie, ora 18:00, la sala Orizont a Uniunii Scriitorilor din Piața Sf. Gheorghe, clubul de literatură science-fiction Helion aniversează 35 de ani de existență. La această serbare sunt așteptați cei care au însoțit pașii clubului în ultimele trei decenii, precum și curioși ce doresc să afle mai multe despre sf-ul...  Citeste mai mult »

mihaies si babaet
Categorie: Scribi și Scriituri

Adriana Babeți în dialog cu Mircea Mihăieș

Cu ocazia lansării a doua volume: Prozac 2: 90 de pastile împotriva tristeții și Istoria lui Corto Maltese: pirat, anarhist și visător, autorii Adriana Babeți și Mircea Mihăieș, doi dintre cei mai apreciați scriitori români ai momentului, vor fi prezenți la Librăria Cartea de Nisip în data de 12 martie, de la ora 18.00. Invitați...  Citeste mai mult »