Loc despre cultură altfel

evenimente recomandate
Teatru

Scândura/ sfânta scândură – argou folosit de actorii din România pentru a descrie în mod peiorativ sau nu, scena.

(O bucată de lemn pentru bucăți de carne care scot pe gură bucăți de adevăr învelite în minciună.
Teatrul nu e chiar atât de complicat și nicidecum atât de simplu precum se pretinde. O lume unde iluzia e mai groasă ca aerul și unii taie magie cu cuțitul ca să dea la lume, teatrul e cel mai apropiat loc în care poți simți ce înseamnă magia pe propria piele. Dar până și asta e o minciună.

Adevărul e undeva la mijloc și tot timpul bine ascuns în culise.

Dacă v-ați întrebat vreodată ce se-ntîmplă în spatele scenei, tot ce trebuie să faceți e să vă ridicați de pe scaun și să veniți cu mine prin culise. Trebuie doar curaj. Oamenii din teatru nu mușcă atât de rău precum se zice dar nici nu sunt atât de blânzi precum vor să pară.)

Aici e un loc pentru povești altfel despre teatru și scândurile din el peste care trece lumea, câteodată fără s-o știe, căutând cu totul altceva. Un loc pentru povești despre oameni altfel fără de care scena ar fi doar o scândură fără viață.

sursa: http://studentfest.ro/2015/
Categorie: Teatru

StudentFest 2015 – 9 și 10 mai

Programul de weekend StudentFest vă aduce o lansare de carte, workshop-uri de grafică, sculptură și pictură, un concert metal sâmbătă seara și unul reggae, duminică seara. Eu m-am trezit târziu, ca de weekend, și am ratat cateva evenimente StudentFest, dar sper că voi ați fost mai harnici ca mine și v-ați „sculptat” timpul...  Citeste mai mult »

sursa: http://studentfest.ro/2015/
Categorie: Teatru

StudentFest 2015 – 7 și 8 mai – program

sursa: http://studentfest.ro/2015/ Așa cum v-au obișnuit, cei de la StudentFest revin și anul acesta cu un festival, de data aceasta cu tema Conflict, care se va desfășura în perioada 7 mai -16 mai. Tema pentru 2015, Conflict, se concentrează pe neînțelegerile, luptele, diferențele și contradicțiile, prezente în orice domeniu...  Citeste mai mult »

sursa: Facebook
Categorie: Teatru

Ventrilocul Eduard Sandu revine în Timișoara

Pentru cei care nu-l cunosc încă, Eduard Sandu este actorul-ventriloc, unic în România, care a participat în 2013 la emisiunea „Românii au talent” și care i-a făcut celebri pe Nea Alecu, Romeo și Lolita  - păpușile simpatice și deloc ascultătoare. Ei revin în Timișoara, în formulă completă, pe 7 mai 2015, în Paradisul...  Citeste mai mult »

aualeu
Categorie: Teatru

Un deceniu de Auăleu

Pe 6 mai Auăleu Teatru împlinește 10 ani. 10 ani de spectacole adevărate, de artiști liberi, de spații neconvenționale, de replici scrise și nescrise, de public receptiv, de idei creative, sau mai pe scurt zece ani de existență. Și cum altfel să sărbătorești aniversarea unui teatru decăt prin teatru?! Programul aniversar...  Citeste mai mult »

bremen
Categorie: Teatru

Bremen – o nouă premieră la Teatrul German de Stat

Dramaturgul Peca Ștefan ne propune o variantă inedită a basmului ”Muzicanții din Bremen” cules de Jacob și Wilhelm Grimm. De data aceasta Cocoș, Măgar, Dulău și Mâță se opresc, în drumul lor, la clinica de regenerare „Muzak”, unde muzica lor este folosită pentru terapia de regenerare celulară. Ce se întâmplă mai...  Citeste mai mult »

cabaret
Categorie: Teatru

Cabaret de 1 Mai

De 1 mai, Teatrul German de Stat din Timișoara ne invită să vedem spectacolul Cabaret. Musicalul va începe la ora 19:30 și se va juca în Sala Mare a Teatrului German. Pentru cei care nu cunosc deja povestea lui Joe Masteroff, realizatorii spectacolului ne explică: „În Berlinul anilor ‘30, în vremea în care nazismul ajungea la...  Citeste mai mult »

art of aging
Categorie: Teatru

Arta de a îmbătrâni. Primul Festival de Teatru și Știință

The Art of Aging, secțiunea internațională cu care se îmbogățește FDR-FEST 2015, propune publicului timișorean 5 spectacole de teatru, programate între 16 și 19 aprilie, care au ca temă comună îmbătrânirea populației în societățile europene. La inițiativa ETC (European Theatre Convention) creatorii din opt teatre partenere...  Citeste mai mult »

viza de clown
Categorie: Teatru

Festivalul Dramaturgiei românești 2015 – ultima zi

În ultima zi a Festivalului Dramaturgiei Românești, vom avea ocazia să vedem două piese contemporane, ambele inspirate după cazuri reale. „Produse domestice” este un spectacol inspirat după poveștile reale ale unor bone filipineze, venite la muncă în România, nevoite fiind să-și susțină familia de acasă. Totul merge bine...  Citeste mai mult »

festivalul german
Categorie: Teatru

Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret în limba germană

Teatrul German de Stat (TGST) și Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timișoara organizează, în perioada 14-18 aprilie 2015, cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret în Limba Germană. Mai multe trupe de teatru de tineret de expresie germană din Ungaria, Croaţia, Serbia, Ucraina şi România...  Citeste mai mult »

in parc
Categorie: Teatru

Festivalul Dramaturgiei românești – a patra zi

„În parc”, „Copiii foametei. Mărturii” și „De vânzare / For sale” - acestea sunt titlurile zilei de marți, 21 aprilie, prezente la Festivalul Dramaturgiei Românești de la Timișoara. Comedia „În parc” este scrisă și regizată de actorul Radu Iacoban și face parte din repertoriul teatrului Godot din București. O...  Citeste mai mult »

1 2 3