Loc despre cultură altfel

evenimente recomandate
Uncategorized
efigii
Categorie: Uncategorized

Lansare de carte – Vladimir Tismăneanu

Astăzi, 2 iunie, la ora 18, timișorenii sunt invitați în cafeneaua librăriei Cartea de Nisip, la întâlnirea cu scriitorul și politologul Vladimir Tismăneanu. Volumul în cauză se numește „Efigii ale unui coșmar istoric” și a apărut recent la Editura Humanitas. Vorbim de încă o piatră de marcaj în lunga și anevoiasa...  Citeste mai mult »

sursă tion.ro
Categorie: Uncategorized

Muzeul Consumatorului Comunist la Timișoara

Primul muzeu de acest gen din Europa de Est se deschide la Timișoara, și este o inițiativă culturală fără caracter politic sau ideologic. Fondatorul muzeului, Ovidiu Mihăiță, spune că muzeul "Este destinat străinilor, turiștilor, copiilor, bunicilor. Înainte de '89 ne-am mirat noi de ce aveau ei, acum să se mire ei de ce aveam...  Citeste mai mult »

10630592_851540544919888_4048240894255522175_resize
Categorie: Uncategorized

Sebastian Spanache Trio – concert „Piese vechi și foarte vechi“

Sebastian Spanache Trio vine în întâmpinarea publicului timișorean cu un "anti-trend": un concert ce va conține piese vechi și foarte vechi de pe albumele lor "Humanized" și "A Pasha's Abstinence". Trioul are o apariție notabilă pe scena de jazz, concertând în deschiderea unor nume de talie mondială precum Richard Bona (la JazzTM),...  Citeste mai mult »