Loc despre cultură altfel

Prohub Cultural

Cultur-Alt-Esc, site despre cultură „altfel”

 

Ne dorim ca site-ul Cultur-Alt-Esc, să fie o sursă de informație „altfel”. În principal, pe site sunt publicate cronici și avancronici ale evenimentelor culturale(teatru, film, muzică, festivaluri, proiecții, etc.), care sunt organizate în Timișoara, dar în alt stil decât se obișnuiește deja. Noi vom adopta un stil deschis și dinamic, lipsit de sterilitatea încetățenită a „criticilor autorizați”. În plus, noi vrem să ne îndreptăm atenția către oamenii din spatele evenimentelor: organizatori, actori, muzicieni, regizori, scriitori, etc. În principiu, vrem să intermediem legătura dintre oamenii din cultură și publicul timișorean.

Numele Cultur-Alt-Esc este o adaptare de la comanda Ctrl-Alt-Del (initial pentru restartarea sistemului se folosea Ctrl+Alt+Esc ). Site-ul nostru este o sursă alternativă de informații și o metodă de escapism cultural pentru publicul timișorean. O restartare a abordării evenimentelor culturale din Timișoara.

 

Redactori:

 

Anca Merce: absolventă a Facultății de Jurnalism din Timișoara și a unui master de Jurnalism la Szeged (Media Studies), traducător și copy writer;

Alexandru Maniu: absolvent al Facultății de Științe Politice din Timișoara, master American Studies în cadrul Facultății de Litere din Timișoara, profesor de engleză și traducător;

Andrei Ursu: absolvent al Facultății de Litere din Timișoara, scriitor, câștigător al Concursului Național de Dramaturgie, ediția 2009, cu piesa „Viață lights, moarte fără filtru…”

Ana-Maria Cazacu: actriță, absolventă a Facultății de Teatru „George Enescu” din Iași. A colaborat cu Teatrul Național din Iași și cu Ateneul Tătărași, a jucat pe scena teatrului Mihai Eminescu din Botoșani.

Cristi Vicol: absolvent al Facultății de Jurnalism din Timișoara și a unui master de Jurnalism la Szeged (Media Studies), jurnalist, scriitor.

Octavian Ghiurițan: absolvent al Facultății de Relații Publice din Timișoara, specialist marketing și publicitate.

Răzvan van Firescu: absolvent al Facultății de Filosofie din Timișoara, blogger, cititor și cinefil.

 

Ne găsiți pe pagina de Facebook sau ne puteți scrie pe adresa de mail: redactie@culturaltesc.ro

Postat la decembrie 20th, 2014 de wpevents.